En flok science fiction bøger der ikke hører til de ringeste:
Mary Shelley: Frankenstein (1818)
Nogle mener at det er den første moderne science fiction. Her er i hvert fald et af de store temaer, det kunstige menneske, slået an i en både utroligt spændende og meget filosofisk roman.
Olaf Stabledon: Star Maker (1937)
Nogle år siden den blev skrevet, men den holder stadig. Intet mindre end universets fremtid og meningen med det hele. Utroligt at den kan gøre det uden at virke naiv og fortænkt.
Robert A. Heinlein: The moon is a harsh mistress  (1966)
Der var et eller andet som fik mig til at holde utroligt meget af denne roman, om Månekoloniens forsøg på at løsrive sig fra Jorden, men også med meget levende personer.
Stanislaw Lem: Solaris (1961)
Muligvis Lems bedste roman. Udforskningen af en meget sær planet, og en flok næsten lige så sære forskere. Selv om man ikke fanger de mange nuancer den har, er det en spændende bog.
Philip K. Dick: Ubik (1969)
En af den gale Dicks mest gale bøger. Den snubler desværre lidt hen imod slutningen, hvor det hele skal forklares, men er en af de mest spændende bøger jeg har læst.
M. John Harrison: Light (2002)
Historierne om en seriemorder, en eventyrer der er gået i hundene og et intelligent rumskib krydses i denne meget unikke og velskrevne roman.
Frank Herbert: Dune (1965)
Fantastisk fremmedartet miljø og sære intriger, i en fremtidsverden der i høj grad også er bygget på fortidige kulturer, men på en eller anden måde virker det utroligt autentisk.
Tim Powers: The Anubis gates (1983)
Tim Powers har specialiseret sig i en unik blanding af historiske romaner og overnaturlige thrillers, men her er det hele holdt sammen af en meget velgennemtænkt tidsrejsehistorie.
Peter Watts: Blindsight (2006)
Biologen Watts bragte noget helt nyt til alien-contact genren med denne fortælling om nogle udsædvanlige jordboeres møde med det ekstremt fremmede.
David Brin: Startide Rising (1983)
Mennesket er den unge og ikke særlig magtfulde art i dette fascinerende univers, så det er lidt op ad bakke hele tiden, men helt uden venner er vi da ikke. Spændende, med interessante "personer".
Vernor Vinge: A fire upon the Deep (1992)
Space opera for fuld udblæsning. Hele universets skæbne står på spil, og den eneste redning findes på en teknologisk tilbagestående planet, befolket af nogle hunde-agtige aliens.
Neal Stephenson: Snow Crash (1992)
En herligt fabulerende cyberpunk-røverhistorie. Kan også læses som en parodi på hele cyberpunk-genren, med dens ofte mere magiske end videnskabelige omgang med teknologi.
Bruce Sterling: Heavy Weather (1994)
Spændingsroman med en masse tanker om hvordan vi behandler vores planet. En velgennemtænkt nær-fremtidsverden, med interessante personer.
Ted Chiang: The stories of your life and others (2002) 
Chaing er ikke særlig produktiv og skriver kun noveller, men næsten hver eneste af dem er til gengæld en der er helt oppe at ringe. For mig i hvert fald.